Zonnepanelen worden steeds krachtiger. Als je ze op het water legt, leveren ze nóg meer stroom op. En als je ze met de zon mee laat draaien is het helemaal een feest. Jammer alleen dat de subsidieregeling gunstiger uitpakt voor minder goed presterende systemen.

(…)

Maar één ding is al wel duidelijk, aldus Arnoud van Druten, algemeen directeur van Floating Solar: uit internationale praktijkvoorbeelden en onderzoek blijkt dat drijvende panelen alleen al door de koelte van het water minimaal 8 procent meer stroom leveren dan panelen op een dak. “Als je de panelen ook nog met de zon laat meedraaien, kan je al 30 procent meer opbrengst verwachten.” En zelfs dat is nog een conservatieve inschatting, want volgens rekenmethodes van Brussel kan de meeropbrengst zelfs oplopen tot 46 procent.

Als we het bij die 30 procent houden in plaats van de 8 procent waarmee ik rekende, dan zou mijn zonnemeer dus niet 18,6 TWh opleveren, maar 18,6/1,08*1,30, en dat is 22,4 TWh. Dat is dus ruim anderhalf keer de hoeveelheid stroom die de vijf Noordzee-windparken gaan opleveren.

Bron: https://www.trouw.nl/groen/drijvende-zonnepanelen-wekken-de-meeste-stroom-op-alleen-jammer-van-dat-subsidiefoutje~ad610f23/

Pin It on Pinterest

Contact us for more information:


+31 85 04 09 100